Sida 1 av 1

Ladda upp bilder

Postat: 05 nov 2013, 19:27
av LasseG
Jag ger upp. Här kommer veckans pinsammaste fråga: Hur bifogar jag en bild? Jag har försökt, men får meddelandet att den får vara max 256 KB. Det är inte möjligt då jag ser dom fina högupplösta bilder som finns här. Vad gör jag för fel? Kanske vore bra med ett limmat inlägg här som förklarar hur man ska göra?
Fast det kanske bara är jag...

Re: Ladda upp bilder

Postat: 06 nov 2013, 19:44
av PatrikNo
Vi fuskar :)

Vi använder oss av andra tjänster som tillåter oss att ladda upp bilder på internet. Så som http://imageshack.us/, https://www.dropbox.com/, med fler.

Då kan man använda sig av Img-knappen, så pekar ut en url men en bild i.

Re: Ladda upp bilder

Postat: 06 nov 2013, 20:13
av FrankD
Flyttade första inlägget till en egen tråd, förresten.

Ett generellt tips när man vill veta hur någon annan har gjort är att kolla genom att klicka på 'citera'.

Re: Ladda upp bilder

Postat: 23 maj 2018, 18:55
av Jolo
Jag har problem med att lägga upp bilder på forumet. Det dyker upp en liten varningstriangel och texten. Error parsing server response.
Varför blir det så?

Re: Ladda upp bilder

Postat: 23 maj 2018, 22:52
av FrankD
Det var ju ytterst märkligt. Har någon annan också lagt märke till problemet?

Har du testat en annan webbläsare? (Vilken webbläsare är det?)

Re: Ladda upp bilder

Postat: 24 maj 2018, 00:07
av Jolo
Firefox på datorn men det är samma problem på telefonen. Funderar på om det är bildformatet. För problemet uppstår när jag för över bilder från kameran (jpeg) till datorn och vill lägga upp de bilderna. Provade skicka bilden till telefonen och lägga upp bilden genom den men det gick inte heller. Men om jag tar en bild med telefonen så går det att lägga upp dem.

Re: Ladda upp bilder

Postat: 24 maj 2018, 07:56
av FrankD
Är ändelsen .jpeg eller .jpg? Om det är det förstnämnda försök byta till .jpg. Annars kan bilderna ev. också vara för stora, även om vi har tagit bort begränsningen. I dagsläget producerar ju mobilerna helt överdrivet stora filer, så det kan vara en idé att reducera storleken först. Är på en konferens i Tyskland den här veckan och rätt upptagen, så jag hinner inte kolla mer, men jag är dessutom lite hjälplös också eftersom felet ju verkar visa sig först på din dator, dvs när den försöker förstå serverns svar.

Re: Ladda upp bilder

Postat: 24 maj 2018, 19:04
av Jolo
Nu lyckades jag få upp bilden efter jag behandlat den i picasa. Misstänker att det är formatet på bilden jag får direkt ur kameran som spökar. Konstigt är det iallafall.