Sida 1 av 1

plastraster för falsk botten?

Postat: 08 maj 2018, 11:18
av Triana
Vad har ni använt för plastraster när ni gjort era falska bottnar? jag vet att vissa använder lecakulor osv men jag skulle helst vilja ha en eller flera cm längst ned som jag kan göra en bra vattenspalt i som är lätt att dränera med en hävert genom ett rör. Jag kan tänka ut några olika alternativ av raster men skulle helst välja något beprövat.

Re: plastraster för falsk botten?

Postat: 08 maj 2018, 19:49
av RicardH
Hej och tack för kul groddag och alla glasrelaterade anekdoter!

Jag använder själv leka då det är enkelt att få tag på och funkar klockrent med PET-flaskebrunn men annars finns det ljusraster som många använder. Ytterligare andra handlar på eBay och sen finns det dem som kör med plattor an lägger på altaner och källargolvet som kommer under många varunamn där Pergo är ett av alla märken. Du kommer som med andra raster att behöva ha distanser som gör att du får din spalt.

Re: plastraster för falsk botten?

Postat: 09 maj 2018, 12:25
av Triana
Jag kommer nog att ha ett material som liknar leka (keramiskt bottenmaterial till akvarier) ovanpå min spalt, men jag gillar spalten av någon sjuk anledning. Antagligen är pergo det som jag har lättast att få tag i, och distanser är inget problem, jag bygger in det i sidan när jag gör bakgrunden.
Tack så mycket för hjälpen.