Sida 1 av 1

Butik?

Postat: 10 nov 2017, 08:12
av Jesper
Hej!

Jag undrar om någon här vill rekommendera en bra butik i Stockholm att gå till för att införskaffa terrarium, jordmix, plantor, grodor osv? Jag har kollat runt lite på internet men tänker att det är lika bra att se om det finns någon här som har en favoritbutik.

Re: Butik?

Postat: 10 nov 2017, 08:54
av Fredde_C
Herpers choise ligger visserligen i Uppsala men är värt att åka till. Grodor (beroende på vad du är ute efter) finns det en hel del till salu här eller på mässor. Oftast till ett bättre pris än i någon butik.

Re: Butik?

Postat: 10 nov 2017, 09:02
av Jesper
Hej, tack för svar.
Jag hade tänkt köpa grodor av uppfödare men vill helst köpa tank och tillbehör från en butik som huserar grodor.

Re: Butik?

Postat: 10 nov 2017, 16:48
av HåkanP
I så fall är det nog Herpers choise som gäller. De har oftast några arter av pilgift hemma.
Enda butik i Stockholm annars, vad jag kan komma på är Hökarängens Zoo, som ev. har pilgiftsgrodor.

Re: Butik?

Postat: 11 nov 2017, 14:16
av FrankD
Man får nog lägga till att själva faktumet att en butik har pilgift inte säger mycket. Det är inte allt för ovanligt att butiker säljer pilgift utan att ha den kunskap som krävs. Det är lugnt vad gäller Herpers, men generellt ser jag inte varför faktumet att en butik säljer pilgift ska vara ett argument för eller emot att köpa terrarier och tillbehör av dem. Om man inte vill bygga terrarierna själv är nog det lämpligaste att man funderar på hur man vill ha det och sedan måttbeställer från någon som redan andra har gjort bra erfarenheter med. Det kan bli några hundralappar dyrare men blir så mycket bättre. Om jag minns rätt kan man gå via Herpers som har kontakt till terrariebyggare. Ett alternativ som en del har kört med är att köpa ett standard ExoTerra och anpassa det. Och vad gäller tillbehör som regnsystem skulle jag först bestämma mig för vad som blir bäst och sedan köpa från någon som har till ett rimligt pris, alltså antingen från någon fysisk butik eller via webben. Eller vänta på nästa groddag om du inte har bråttom...